Pályázat célja:

Az Ifjúsági kezdeményezések kategória olyan projekteket támogat, amelyek során a fiatalok kezdeményezőkészségük, vállalkozó szellemük és kreativitásuk fejlesztése érdekében aktívan és közvetlenül vesznek részt a saját maguk által összeállított olyan nemzeti és nemzetközi tevékenységekben, amelyekben kulcsfontosságú szerepet játszanak.

 

Pályázók köre:

pont   nonprofit/társadalmi szervezet; vagy
pont  fiatalok informális csoportja (Fontos: amennyiben a pályázó informális csoport, a csoport egyik tagja vállalja a felelős személy szerepét, és a csoport nevében felelősséget vállal a projektért.).

 

Támogatás típusa:

Vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás mértéke:

A projekt költségei:
– nemzetközi ifjúsági kezdeményezések esetében: 6 100 euró
– nemzeti ifjúsági kezdeményezések esetében: 4 200 euró

A coach-hoz kapcsolódó kiadások: 750 euró 

Útiköltségek: tényleges költségek 70%

Az előkészítő látogatáshoz kapcsolódó kiadások: tényleges költségek 100%

Elszámolható költségek

– A projekt megvalósításához közvetlenül kapcsolódó bármely költség. (előkészítés – beleértve Előkészítő találkozó esetén szállás és étkezésköltségei a résztvevők számára – a tevékenység megvalósítása, értékelés, eredmények széleskörű terjesztése és felhasználása, a projekt utánkövetése).

– Amennyiben a projekthez szükséges támogató személy(ek) (coach) bevonása, a hozzá közvetlenül kapcsolódó bármely költség, kivételt képeznek ez alól a nemzetközi utazási költségek.

– A résztvevők és támogató személy(ek) (coach) lakhelye és a projekt helyszíne közötti oda-visszautazás költségei a legolcsóbb közlekedési eszközökkel és díjszabással (TURISTA repülőjegy, másodosztályú vonatjegy).

– Utazási költségek Előkészítő találkozó esetén: A résztvevők lakhelye és a projekt helyszíne közötti oda-visszautazás költségei a legolcsóbb közlekedési eszközökkel és díjszabással (TURISTA repülőjegy, másodosztályú vonatjegy).

 

Benyújtási határidő:

2013. október 1.

Hivatalos weboldal:

Romániai hivatalos oldal: http://www.tinact.ro/
Magyarországi hivatalos oldal: http://yia.hu/index.php

About the author