Kedves látogató!

 

Üdvözöllek a Regeneráció weboldalán! Ha már ezeket a sorokat olvasod, akkor nem csupán kattintgatsz az oldalunkon, hanem érdekel is, hogy kik vagyunk. 🙂

Fiatalok vagyunk, akik úgy láttuk, hogy szükség van egy olyan csapatra, ami ösztönzi a fiatalokat, hogy nyitott szemmel járjanak, és tájékozódjanak a világban. Azért alapítottunk egy egyesületet, mert az újabb jogosítványokat adott a kezünkbe, hogy elérjük célunkat. A legelején szeretném leszögezni, hogy nem vagyunk egyetlen politikai párt előszobája sem! Ha ilyesmit keresel, akkor sajnálom, de nem jó helyen jársz.

 

Miért éppen Regeneráció?

Mindig próbáltam elképzelni, hogy erre mit kell válaszolnom. Ki fogja ezt tőlem megkérdezni és legfőképpen miért? Nincs igazán nagy történet a név mögött. Próbáltunk egy olyan nevet kitalálni, ami legjobban tükrözi, hogy fiatalos, lendületes, csapat vagyunk. Aki már próbált egy megfelelő nevet kitalálni akár cégnek, akár egyesületnek, az tudja, hogy ez nem is olyan egyszerű dolog. Na így voltunk ezzel mi is. Amit tudtunk, hogy nem akartuk egy újabb mozaikszóval bővíteni a palettát.

A “nemzedék” többet rejt magában, mint az azonos korosztály tagjait megjelölő fogalom. Akik közösen gondolkodnak egy adott dologról, akiknek azonos az értékrendjük, és akik ezért közösen hajlandók is cselekedni, azok képesek nemzedékké válni. Egy nemzedék mindig fordít egyet a történelem kerekén. Innen a generáció.

Hiszek abban, hogy nem csupán az egyénnek van küldetése ebben a világban, hanem a közösségnek is. De ugyanakkor úgy érzem, hogy csak akkor tudnak eleget tenni a generációk a küldetésüknek, ha ösztönzik, motiválják, elindítják, ha úgy tetszik újra indítják ezt a gépezetet. Ha valaki hajlandó megnyomni a restartot. Egy letisztult, a régiek tapasztalatán alapuló, jövőbe mutató utat jelöl ki a generációknak. Innen a Re.

Csak összeraktuk. Restart + Generáció = Regeneráció, és adta magát a kiegészítő cím: a jövő nemzedék.

Hát ezek vagyunk mi. Ha behatóbban érdekel, az egyesület tevékenysége, akkor kattintgass bátran, és, ha csatlakoznál arra is megtalálod a lehetőséget az oldalon.

Barátsággal,

alairas

Kali István
elnök

A Regeneráció Egyesület

A Regeneráció Egyesületet 2012-ben alapítottuk azzal az elsődleges céllal, hogy elsősorban fiataloknak segítsen abban, hogy jobban tudjanak tájékozódni a világban. Ez konkrétan azt jelenti, hogy olyan projekteket indítunk el, olyan programokat szervezünk, amelyek által olyan hétköznapi tudásra tehetnek szert, amit sem iskolákban, sem az egyetemen nem sajátíthatnak el.

Célunk továbbá, hogy programjaink által az erdélyi fiatalok tudatos, informált, magabiztos, kreatív, művelt és aktív egyénekké váljanak. Olyan személyiségekké, akiknek van jövőképük itthon Erdélyben, akik készen állnak arra, hogy ezért tegyenek is valamit, akik nem mástól várják a segítséget, akik nem siránkoznak, hanem cselekednek!

Célkitűzéseink

  • CONTENT

  • CONTENT

  • CONTENT

Dokumentumok

Empty tab. Edit page to add content here.